E-learning: “Video Creatie”

Het gebruik van kennisclips als onderdeel van je lessen kan veel waarde toevoegen voor je leerlingen. Om goede kennisclips te maken, heb je natuurlijk enige kennis nodig over het opnemen en bewerken van video’s.

In deze e-learning helpen we je op weg met de basisfunctionaliteit van twee videoprogramma’s, namelijk OBS studio en Shotcut. Beide programma’s zijn “open-source”, wat betekent dat je ze gratis kunt downloaden en gebruiken. Dit komt omdat de programma’s zijn ontwikkeld door vrijwilligers en niet door een bedrijf. Erg fijn als je het maar af en toe nodig hebt!

  • In de OBS module leggen we uit hoe je screencasts kunt maken. Dit zijn opnames waarbij het scherm van je computer te zien is en eventueel ook het camerabeeld.

  • In de module Shotcut laten we je zien hoe je aan de slag kunt met de videobeelden die je hebt gemaakt. Je kunt verschillende video’s en beelden bij elkaar plaatsen, ze knippen en mooie overgangen maken om er uiteindelijk een kennisclip voor je les van te maken!

Zin om deze e-learning te volgen? Maak dan een account aan op onze website en spring naar ons e-learning platform! 

Hulp nodig bij het registreren op het platform? Hier zijn enkele instructies: https://emr-skills4you.eu/news-article/ontdek-het-e-learning-platform-van-het-skills4you-project/ 

Laatste nieuws item

Volg ons op social