Onze volgende webinars staan voor de deur! Schrijf je nu in!

Wil je digitale hulpmiddelen integreren in je onderwijspraktijk, maar weet je niet hoe je dat moet aanpakken? Maak je geen zorgen. Onze onderwijstechnologen zijn er om je door het proces te begeleiden.

In het kader van het Interreg-project EMR Skills4You organiseert het Centre de Coopération Technique et Pédagogique (CeCoTePe) twee nieuwe webinars voor leerkrachten, onderwijscoördinatoren, digitale referenten en managers van instellingen voor middelbaar en hoger onderwijs. Doe mee voor een inspirerend en leerrijk moment van reflectie.

 


Webinar 1 : “Ontwerpen van lessen in het digitale tijdperk.” 

We nodigen u graag uit voor ons volgende webinar, “Ontwerpen van lessen in het digitale tijdperk”, een unieke gelegenheid om u te verdiepen in de kern van pedagogische innovatie in het tijdperk van informatie- en communicatietechnologieën voor het onderwijs (edtech). Dit evenement is gericht op het verkennen van strategieën en methoden voor het creëren van verrijkende en stimulerende leerervaringen in het hoger onderwijs.

Tijdens dit webinar ontdek je hoe je effectieve onderwijs scenario’s kunt opzetten met behulp van de tools en mogelijkheden die ICT biedt. Onze onderwijstechnologen begeleiden u bij elke belangrijke stap, waarbij de nadruk ligt op zorgvuldige voorbereiding, coherente organisatie van de inhoud, oordeelkundige transformatie van traditionele leersituaties en harmonieuze integratie van samenwerkend leren.

Na deze sessie zul je in staat zijn om leeractiviteiten te ontwerpen die leerlingen actief betrekken, het potentieel van moderne technologieën benutten en samenwerking tussen leerlingen bevorderen. U zult vertrekken met concrete ideeën en praktische strategieën om uw cursussen te optimaliseren, de interesse van uw studenten te wekken en hun autonomie te bevorderen.

Praktische informatie

 • ???? 13 september 2023
 • ???? Van 14h00 tot 14h45
 • ???? Online
 • ???? Gratis
 • ???? Webinar gegeven in het Frans
 • ????Doelgroep: docenten, onderwijscoördinatoren, ICT-ondersteuners, directies en organiserende instanties van instellingen voor voortgezet enhoger onderwijs.

????Inschrijving: om te registrerenklik hier 

 


Webinaire 2 : “ De verschillende niveaus van digitale integratie en de pedagogische implicaties begrijpen met behulp van het SAMR-model.”

We nodigen je graag uit voor ons volgende webinar “Inzicht in de verschillende niveaus van digitale integratie en de pedagogische implicaties met behulp van het SAMR-model”, een kans om stap voor stap begeleid te worden en de sleutels te ontdekken tot het transformeren van je onderwijs door verstandig gebruik te maken van de mogelijkheden van digitale hulpmiddelen.

Tijdens dit webinar duik je in het SAMR-model (Substitution, Augmentation, Modification, Redefinition), een conceptueel raamwerk dat je helpt bij het evalueren en verbeteren van het gebruik van technologie bij het leren. Onze digitale onderwijsexpert neemt je mee door de niveaus van het model en belicht concrete voorbeelden van elke fase, van eenvoudige vervanging tot gedurfde heruitvinding van je onderwijsactiviteiten.

Na deze sessie ben je in staat om het SAMR-model toe te passen om je onderwijsbenaderingen te heroverwegen en digitale hulpmiddelen strategisch in te zetten. Na dit webinar heb je tastbare ideeën om je lessen te verbeteren, actieve betrokkenheid van leerlingen te stimuleren en kritisch denken en creativiteit te cultiveren.

Praktische informatie

 • ???? 13 september 2023
 • ???? Van 15h00 tot 15h45
 • ???? Online
 • ???? Gratis
 • ???? Webinar gegeven in het Frans
 • ???? Doelgroep: docenten, onderwijscoördinatoren, ICT-ondersteuners, directies en organiserende instanties van instellingen voor voortgezet en hoger onderwijs.

????Inschrijving: om te registreren klik hier ← 

 


 

Elk webinar duurt ongeveer 30 minuten. Aan het einde van elke sessie krijg je de gelegenheid om vragen te stellen aan onze sprekers en met hen van gedachten te wisselen.

Laatste nieuws item

Volg ons op social