E-learning over gedifferentieerde instructie

Hoe kun je als docent of leerkracht omgaan met de verschillen tussen je studenten of leerlingen?

Om je bij dit proces te helpen, hebben we e-learningmodules over gedifferentieerde instructie gemaakt op basis van video-interviews met onderwijsprofessionals uit de Euregio Maas-Rijn.

In deze verschillende video-interviews gebruiken we als rode draad 5 principes die ten grondslag liggen aan effectieve differentiatie:

  1. Werk doelgericht
  2. Monitor voortdurend
  3. Daag uit
  4. Stem instructie(s) en verwerking af
  5. Stimuleer zelfregulatie

De combinatie van deze principes kan worden gezien als een voorwaarde voor succesvolle differentiatie. Deze principes zijn het resultaat van een onderzoek dat is uitgevoerd door de Universiteit Twente in samenwerking met de Universiteit van Maastricht.

 

  • Nederlandse versie van de e-learning:

Op de Nederlandse versie van het platform vind je de e-learning gemaakt door de Universiteit Maastricht met interviews van docenten en pedagogen uit Nederland en Vlaanderen.

In de kennisclips wordt toegelicht welke principes van belang zijn bij differentiëren en wordt er met docenten uit de doelgroep besproken hoe er in de specifieke context van het MBO en arbeidsmarktgerichte finaliteit en in de context van HBO en de Hogeschool invulling kan worden gegeven aan deze principes. De kennisclips maken onderdeel uit van een training waarbij ook sessies op locatie worden aangeboden aan docententeams. 

 

 

 

 

 

  • Franse versie van de e-learning:

Op de Franse versie van het platform vindt u de e-learning gemaakt door CeCoTePe met interviews van leerkrachten en pedagogen uit de provincie Luik.

We interviewden leerkrachten uit het secundair en hoger onderwijs over hun praktijk van gedifferentieerde instructie. Deze praktijken worden in perspectief geplaatst volgens de expertise van de onderwijsonderzoekers die we hebben ontmoet. Ze worden ook besproken op basis van een vooraf opgesteld theoretisch model.

 

  • Engelse versie van de e-learning:

De Engelse versie van het platform bevat vertalingen van zowel de Nederlandse als de Franse originele e-learnings.

 

Zin om deze e-learning te volgen? Maak dan een account aan op onze website en spring naar ons e-learning platform! 

Hulp nodig bij het registreren op het platform? Hier zijn enkele instructies: https://emr-skills4you.eu/news-article/ontdek-het-e-learning-platform-van-het-skills4you-project/ 

Laatste nieuws item

Volg ons op social