Heb jij het voor DigiTech? Een clusteringanalyse voor het identificeren van leerkrachtenprofielen bij de organisatie van digitaal onderwijs.

De Vlaamse onderwijsinspectie organiseert jaarlijks een intern VTO-congres waarbij onderwijsonderzoekers de kans krijgen hun bevindingen voor te stellen aan de Vlaamse onderwijsinspecteurs. Met dit jaar digitaal onderwijs op de agenda, is Adriaan Vervoort ingegaan op de uitnodiging om enkele resultaten van zijn onderzoek bij Skills4You voor te stellen aan de inspectiedienst.

Het onderzoek is gebaseerd op data verzameld met de S4Y-SELFIE. Dat is een tool gebaseerd op het Europese instrument, de SELFIE, aangepast voor het Skills4You project om een blik te krijgen op hoe scholen in de Maas-Rijn Euregio hun digitaal onderwijs organiseren.

De data werd geanalyseerd om profielen van leerkrachten te identificeren bij het gebruik van digitale middelen in hun les, de context waarin ze werken, en hoe men denkt over digitale technologie in het onderwijs. De inzichten uit dit onderzoek werden gebracht aan de Vlaamse onderwijsinspectie en zullen later ook verschijnen in het finale onderzoeksrapport van Skills4You.

De Nederlandstalige presentatie kan je alvast inkijken via deze link.

Laatste resultaten items

Volg ons op social